MAGICZNY GRUDZIEŃ: #17 – Orzechowe trufle z mleka w proszku.

MAGICZNY GRUDZIEŃ: #17 – Orzechowe trufle z mleka w proszku.

Dzień dobry!

Dziś podam wam przepis na orzechowe trufle. Mam przepis na zwykłe, potocznie u nas zwane „białe bomby”, dodałam do nich orzechy i powstały bardzo fajne w smaku ciasteczka. Już samo mleko w proszku nadaje super smaku, mało znam osób, które go nie lubią;) Polecam i zapraszam po przepis.

 


Orzechowe trufle z mleka w proszku


Składniki:

szklanka 250ml

2 szklanki mleka w proszku (niebieskie opakowanie)

1/2 szklanki cukru pudru

120g masła

50g orzechów włoskich zmielonych

Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem połączyć do uzyskania jednolitej masy. Odrywać małe kawałki, tworzyć kulki, odkładać na talerz, tak by nie stykały się ze sobą. Przykryć folią spożywczą, odłożyć do lodówki, żeby trufle „zaschły”.

→Można pominąć dodawanie orzechów, takie trufle są równie dobre.

→Niektórzy dodają spirytus, ja pomijam ten składnik.

Share

2 thoughts on “MAGICZNY GRUDZIEŃ: #17 – Orzechowe trufle z mleka w proszku.

Comments are closed.