Dzień dobry!
Dziś podam wam przepis na orzechowe trufle. Mam przepis na zwykłe, potocznie u nas zwane „białe bomby”, dodałam do nich orzechy i powstały bardzo fajne w smaku ciasteczka. Już samo mleko w proszku nadaje super smaku, mało znam osób, które go nie lubią;) Polecam i zapraszam po przepis.
Orzechowe trufle z mleka w proszku
Składniki:
szklanka 250ml
2 szklanki mleka w proszku (niebieskie opakowanie)
1/2 szklanki cukru pudru
120g masła
50g orzechów włoskich zmielonych
Przygotowanie:
Wszystkie składniki razem połączyć do uzyskania jednolitej masy. Odrywać małe kawałki, tworzyć kulki, odkładać na talerz, tak by nie stykały się ze sobą. Przykryć folią spożywczą, odłożyć do lodówki, żeby trufle „zaschły”.
→Można pominąć dodawanie orzechów, takie trufle są równie dobre.
→Niektórzy dodają spirytus, ja pomijam ten składnik.
Oh będę robić
🙂 Smacznego:*