Cześć!
Pierwszy przepis w grudniowym kalendarzu.
Kruche ciasteczka pomarańczowe są nietypowe w smaku i wyglądzie. Cukier sprawił, że ciasteczka fajnie popękały, dodatkowo dzięki niemu są „chrupiące”. Polecam wypróbować ten smak;)
Barwnik nie jest konieczny, możecie go dodać, aby uzyskać bardziej pomarańczowy kolor, ale możecie go także całkowicie pominąć.
Obtoczenie kuleczek z ciasta najpierw w zwykłym cukrze pomoże zapobiec całkowitemu wchłonięciu cukru pudru w ciasteczka. Polecam intensywnie obtoczyć kuleczki ciasta w cukrze pudrze przed pieczeniem, wówczas uzyskacie efekt podobny do tego jak na moich zdjęciach.
Muszę usiąść i zrobić listę ciastek, które będziemy robić w tym roku. Te napewno też wypróbujemy! I oczywiście damy znać, jakie wyszły ❤️
Mam nadzieję, że będą Wam smakować:)Czekam na opinię:*